Nieuws

19 september 2019

VBM Ontwikkeling actief in duurzame woningbouw

VBM ONTWIKKELING in Alkmaar start volgend  jaar met partners met de realisatie van de klimaatneutrale wijk Kreekrijk in Zaanstad. Daar worden circa duizend duurzame huizen ontwikkeld. De eerste woningen worden alle uitgerust met individuele warmtepompen en PV-panelen.

VBM is sinds het midden van de jaren tachtig van de vorige eeuw bezig met de ontwikkeling van energiezuinige woningen. Voorbeelden hiervan zijn de ISO-budget woning en de ISO++ woning, die beide in grote aantallen zijn gerealiseerd en die ten opzichte van traditionele bouw een grote besparing op de kosten voor de verwarming van de woning betekenden.

Stad van de Zon
De ervaring die VBM Ontwikkeling hiermee heeft opgedaan, is later verder uitgewerkt en heeft tussen 2004 en 2014 geresulteerd in de realisatie van Stad van de Zon in Heerhugowaard. Hier heeft de combinatie van energiezuinige woningen met PV-panelen en toepassing van windenergie geleid tot de eerste CO2-emissieneutrale wijk ter wereld.

Familiebedrijf
VBM Ontwikkeling is een familiebedrijf dat al zo'n 140 jaar bestaat en een begrip is in Noord-Holland. Oorspronkelijk was het een aannemingsbedrijf, maar in de jaren tachtig en negentig verschoven de activiteiten van bouwer naar ontwikkeling. Sinds eind jaren negentig concentreert VBM Ontwikkeling zich uitsluitend op projectontwikkeling, waarbij de nadruk ligt op woningen.

bron : Alkmaars Weekblad

VBM Ontwikkeling actief in duurzame woningbouw

VBM Ontwikkeling actief in duurzame woningbouw