VBM Ontwikkeling

Een gedreven projectontwikkelaar met een gedegen traditie in de woningbouw. VBM Ontwikkeling is een familiebedrijf dat al zo’n 140 jaar bestaat en een begrip is in Noord-Holland. Oorspronkelijk was het een aannemingsbedrijf, maar in de jaren ’80 en ’90 verschoven de activiteiten van bouw naar ontwikkeling. Sinds eind jaren ’90 concentreert VBM Ontwikkeling zich uitsluitend op projectontwikkeling, waarbij de nadruk ligt op woningen.

 

Werkwijze

Ons team telt ca. 20 medewerkers, die van begin tot eind bij de projecten betrokken zijn. Het traject van planvorming en ontwikkeling tot en met verkoop vindt in eigen huis plaats.
De realisatie van de woningen wordt uitbesteed aan externe bouwbedrijven. VBM Ontwikkeling waarborgt de kwaliteit van die woningen door een strenge kwalitatieve selectie van het aannemingsbedrijf. Met dit bedrijf worden strikte afspraken gemaakt over de monitoring van de kwaliteit van de woningen, gedurende de bouw en bij de oplevering. Daartoe begeleiden we aannemers bij de bouw en uitvoering en instrueren we hen bij relevante details. Ook laten we (steekproefsgewijs en vaak zelfs in alle te realiseren woningen) infrarood- en kierdichtheidsmetingen van de buitenschil en metingen van de luchtstromen binnen de mechanisch geventileerde woning uitvoeren: flowmeting, een vast onderdeel van ons opleveringsprotocol voor de woningen. Onze zorg stopt dus niet bij de overdracht van de grond.

Met deze werkwijze hebben we al duizenden woningen gerealiseerd in bijvoorbeeld Alkmaar: Vroonermeer-Zuid en De Nollen; Purmerend: Weidevenne; Hoorn: Bangert- en Oosterpolder; Obdam / Koggenland: Polderweijde; Oostzaan: Roemersloot; Zaanstad: Saendelft; Heerhugowaard: Stad van de Zon; etc.

Naast de afdeling Projectontwikkeling heeft VBM een eigen verkooporganisatie om de kopers van onze woningen optimaal van dienst te zijn.

kantoor
  • VBM Ontwikkeling
  • Edisonweg 3, 1821 BN
  • Postbus 374, 1800 AJ
  • Alkmaar
  • 072-5118833
Contact