VBM Ontwikkeling

Een gedreven projectontwikkelaar met een gedegen traditie in de woningbouw. VBM Ontwikkeling is een familiebedrijf dat al zo’n 140 jaar bestaat en een begrip is in Noord-Holland. Oorspronkelijk was het een aannemingsbedrijf, maar in de jaren ’80 en ’90 verschoven de activiteiten van bouw naar ontwikkeling. Sinds eind jaren ’90 concentreert VBM Ontwikkeling zich uitsluitend op projectontwikkeling, waarbij de nadruk ligt om op doorlopende basis projecten met woningen op de markt te brengen.

 

Werkwijze

Onze organisatie is gehuisvest en geworteld in Noord Holland en opereert met tientallen specialisten dagelijks vanuit ons kantoor in Alkmaar. Deze specialisten zorgen voor aankoop van geschikte gronden, de planvorming van de projecten, het bouw- en woonrijpmaken van de gronden en de ontwikkeling van de woningen. Hierbij verzorgen de specialisten de contacten met overheden, stedenbouwkundigen, architecten en aannemers. Tevens worden de vergunningen verzorgt. Ook de verkoop van de woningen wordt door onze eigen organisatie geregeld.

De realisatie van de woningen wordt uitbesteed aan externe bouwbedrijven. VBM Ontwikkeling waarborgt de kwaliteit van die woningen door een strenge kwalitatieve selectie van het aannemingsbedrijf. Met dit bedrijf worden strikte afspraken gemaakt over de monitoring van de kwaliteit van de woningen, gedurende de bouw en bij de oplevering. Daartoe begeleiden we aannemers bij de bouw en uitvoering en instrueren we hen bij relevante details. Ook laten we steekproefsgewijs infrarood- en kierdichtheidsmetingen van de buitenschil en metingen van de luchtstromen binnen de mechanisch geventileerde woning uitvoeren: flowmeting, een vast onderdeel van ons opleveringsprotocol voor de woningen.
Je kunt dus wel stellen dat wij van begin (agrarische grond) tot eind (realisering van de woningen) bij onze projecten betrokken zijn!.

Met deze werkwijze hebben we al duizenden woningen gerealiseerd in bijvoorbeeld Alkmaar: Vroonermeer-Zuid, Daalmeer en De Nollen; Purmerend: Weidevenne; Hoorn: Kersenboogerd, Bangert- en Oosterpolder; Obdam / Koggenland: Polderweijde; Oostzaan: Roemersloot; Zaanstad: Kreekrijk, Saendelft; Heerhugowaard: Oostertocht, Stad van de Zon, Tuinen van Luna, Land van Luna; etc.

kantoor
  • VBM Ontwikkeling
  • Edisonweg 3, 1821 BN
  • Postbus 374, 1800 AJ
  • Alkmaar
  • 072-5118833
Contact