Skip to main content
EEN GEDREVEN PROJECTONTWIKKELAAR

LaatsteNieuws

07 september 2020
Fase 4B Vroonermeer Noord in aantocht!

VBM Onwikkeling is na de spoedige verkoop van fase 4A gestart met de voorbereidingen van de verkoop van fase 4B van de Vroonermeer Noord in Alkmaar.

Naar verwachting start de verkoop in het…

Fase 4B Vroonermeer Noord in aantocht!
24 augustus 2020
Fase 3 Vroonermeer Noord Alkmaar vordert!

De woningen van fase 3 in Vroonermeer Noord Alkmaar vorderen gestaag, de eerste woningen worden binnenkort opgeleverd.

Fase 3 Vroonermeer Noord Alkmaar vordert!

Selectie huidigeKoopwoningen

Selectie huidigeHuurwoningen

Selectie huidigeOntwikkelingen

De projectontwikkelaarWaarom VBM

Onze projecten, van koopwoningen en huurwoningen, realiseren we vaak in samenwerkingsverbanden. Onze projectpartners zijn gemeenten, woningbouwcorporaties en collega-projectontwikkelaars. De gemeenten waarin wij werken zijn o.a. Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Hollandse Kroon, Purmerend, Koggenland, Drechterland, Zaanstad. Door onze heldere organisatie zijn de lijnen kort, doordat we alle disciplines in eigen huis uitvoeren en het hele proces van begin tot einde nauwgezet volgen, kunnen we waar wenselijk snel bijsturen en aanpassen. Zo kunnen we zeer uiteenlopende wensen verwezenlijken, van zowel kopers als opdrachtgevers.

In het noordwesten van de gemeente Zaanstad, bij Assendelft wordt Kreekrijk ontwikkeld. Dit is de laatste grote uitleglocatie van de gemeente Zaanstad. Een aantrekkelijke woonplek die direct aansluit bij en verweven is met het omliggende landschap De Omzoom aan de westzijde, de woonwijk Saendelft aan de zuidoostzijde en het spoor aan de noordoostzijde. In de komende jaren zullen er circa 950 woningen gebouwd worden.

Het mooie van onze werkwijze is dat de extra energiezuinige voorzieningen niet ten koste gaan van het wooncomfort of de prijs. Dit wordt bereikt door: nauwe samenwerking met aannemer, installatieproducent en installateur, waardoor faalkosten tot een minimum beperkt worden, het toepassen van ‘best practices’ uit het verleden in combinatie met nieuwe en vernieuwende technieken, die op hun betrouwbaarheid getoetst zijn.

Hoe divers onze projecten ook zijn, ze hebben één ding gemeen: energiezuinigheid. Al sinds het midden van de jaren ’80 is VBM Ontwikkeling bezig om woningen niet alleen betaalbaar, maar ook energiezuinig en duurzaam te maken.

VBM heeft in Heerhugowaard een deze bijzondere wijk grotendeels gerealiseerd. De wijk is uniek doordat ze voor een groot deel CO2-emissieneutraal is: er wordt net zoveel energie opgewekt als verbruikt. Dit gebeurt op een schaal die nergens eerder is toegepast. Een groot deel van de bijna 3.000 woningen betrekt zijn warmte en stroom van eigen PV-panelen, en van drie windturbines.

Vroonermeer Noord is de laatste uitleglocatie van Alkmaar, waar nieuwbouw koopwoningen en huurwoningen worden gerealiseerd van maximaal 750 woningen. Vroonermeer Noord wordt een rustige, groene en duurzame wijk en met veel fantastische speelmogelijkheden voor kinderen. Op het grondgebied van de gemeente Langedijk, tussen de Gedempte Veert in Sint Pancras en de huidige Vroonermeerweg komt een grote waterplas.

Selectie gerealiseerdeProjecten

Smient

Polderweijde 3 - Smient
Obdam

Medley

Bangert & Oosterpolder 4 - Medley
Hoorn

Duinroos / Zevenster

Nollen Oost Zuid - Duinroos / Zevenster
Alkmaar

Orchidee

Nollen Oost Noord - Orchidee
Alkmaar

Bromelia

Nollen Oost Noord - Bromelia
Alkmaar

Chalet

Stad van de Zon Plandeel 2 - Chalet
Heerhugowaard

Boerderij type A

Stad van de Zon Plandeel 2 - Boerderij type A
Heerhugowaard

Boerderij type D

Stad van de Zon Plandeel 2 - Boerderij type D
Heerhugowaard

Hemelboog

Stad van de Zon Plandeel 2 - Hemelboog
Heerhugowaard

Arcade

Stad van de Zon Plandeel 2 - Arcade
Heerhugowaard