Kitvoegen

U dient jaarlijks de kitvoegen in de badkamer, toilet en keuken te inspecteren op een goede hechting. Indien de kitvoeg loslaat dan kunt u deze als volgt repareren:

  • Loszittende kit verwijderen
  • Voegen schoon, stof- en vetvrij maken en goed laten drogen
  • Kit aanbrengen en met een vinger glad strijken met water waaraan een druppeltje afwasmiddel is toegevoegd.

Alhoewel schimmelwerende kit is toegepast in de woning kan het nog steeds voorkomen dat in kitvoegen, die toegepast zijn als afdichting tussen bijvoorbeeld wand- en vloertegels van badkamers, zich schimmels manifesteren. Deze zijn herkenbaar aan donkere vlekken in het oppervlak die bij normale reiniging niet zijn te verwijderen.
Het functioneren van de kitvoeg wordt hierdoor niet beïnvloed doch esthetisch is het vaak bezwaarlijk. Het al of niet optreden van schimmels wordt bepaald door de condities waaraan de kit wordt blootgesteld.

Doeltreffende maatregelen zijn:

  • Voldoende ventileren
  • Regelmatig reinigen

Sinds enige tijd zijn er producten bij drogisten en Doe het zelf handel  die schimmelvlekken kunnen verwijderen. De producten zijn op basis van natriumhypochloriet in water (chloorbleekloog). Afhankelijk van het soort schimmel kunnen hiermee goede resultaten worden bereikt om de donkere vlekken in de kit te verwijderen. Zij geven echter geen duurzame bescherming tegen het opnieuw optreden van schimmels.