Etsstrepen in het glas

Op het glas in uw buitengevel kunnen strepen ontstaan, dit zijn zogenaamde etsstrepen. Deze strepen worden veroorzaakt door regenwater dat langs de gemetselde gevelstenen of een betonnen oppervlakte loopt en vervolgens langs het glas. In dit water bevindt zich kiezelzuur dat zich vervolgens op het glas hecht. Hierdoor ontstaan lelijke strepen op uw glas, die niet verdwijnen door het lappen van uw ramen.

Helaas is de oorzaak van deze etsstrepen, het gebruik van metselbaksteen, niet weg te nemen. Mocht zich dit probleem voordoen in uw woning, dan raden wij u aan een coating aan te brengen die het glas beschermt tegen dergelijke strepen. Voordat deze coating aangebracht kan worden dient het glas eerst grondig gereinigd te worden.
Deze glascoating, crystal guard, is ontwikkeld door het bedrijf Chemetall NV en geeft een duurzame bescherming tegen vuil, vet, industrie uitstoot en een stads- en maritiem milieu. De coating zorgt er ook voor dat er veel minder onderhoud nodig is. Een glaszetterbedrijf bij u uit de omgeving kan u een offerte doen toekomen voor het aanbrengen van de coating.

Het aanwezig zijn en het uittreden van ongebonden kalkdelen in het gevelmetselwerk is niet als een constructief gebrek aan te merken en valt dus buiten de garantie- en waarborgregeling. Helaas kunnen wij niets aan de oorzaak van deze strepen doen, en dient u dus niet de klachten via de klachtenprocedure te laten lopen. Wij kunnen u alleen adviseren om te informeren of meerdere mensen in uw buurt er last van hebben om vervolgens gezamenlijk de coating aan te laten brengen. Op die manier zijn de kosten te verlagen.