Binnenspouwbladen

(indien van toepassing)

De voor- en achtergevel van uw woning bestaan uit zogenaamde binnenspouwbladen, die een hoge isolatiewaarde hebben, met het metselwerk ervoor. Deze houten binnenspouwbladen zijn aan de woningzijde voorzien van een gipsvezelplaat. Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met geringe schimmelvorming op de binnenspouwbladen in de woning. Scimmelvorming is bijna niet te voorkomen en ontstaat vaak na een langdurig vochtige periode. De duur dat een woning is blootgesteld aan vocht en het bouwstadium waarin de woning zich op dat moment bevindt bepaald in grote mate hoe erg de schimmelvorming wordt.

Op het moment dat er in de woning gestookt gaat worden zal de gipsvezelplaat zijn vocht afstaan. Met het opdrogen van de gipsplaat verdwijnt de voedingsbodem voor schimmels en zal de schimmel afsterven. Deze afgestorven schimmel wordt/kan met een borstel van de gipsplaat worden verwijderd. Mocht dit niet direct afdoende zijn kan dit gedeelte van de plaat behandeld worden met een schimmeldodend middel van Bison. De schimmelvorming heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van de platen.

Ten behoeve van het bevestigen van één en ander dient men speciale spreidpluggen te gebruiken. Hierbij adviseren wij het aantal bevestigingspunten in deze wanden beperkt te houden in verband met de achterliggende constructie.